torsdag 24 maj 2012

Varje dag räknas!

Kära ni.
Det var ett tag sen vi talades vid bakom lyckta dörrar. Denna gång för jag en konferens öppen för allmänheten. Ikväll ska vi tjattra lite om och kring fenomenet "lycka". Jag har sagt det för och jag säger det igen; lycka mina vänner... Det skapar man själv!

Jag har varit lite disträ i ett par dagar. Förklaringen är enkel. Jag har tittat i backspegeln och konstaterat att jag snart är 25. Det är inte siffran i sig som river upp känslor, snarare allt fint jag upplevt och alla lyckliga minnen som gör mig gråtfärdig. Jag vill tillbaka i tiden och vara nere i sommarstället med mina vänner. Mitt älskade smultronställe. Det var vi som var sommarbarnen, den allra första generationens unga. Nu är alla vuxna; vissa jobbar, en del pluggar utomlands, har gift sig, skaffat barn och där står jag som en liten flicka med hopprepet i handen, i parken och väntar på att alla ska komma. Men ingen kommer. De dagarna är förbi och kommer inte tillbaka. Min ungdom är över. Jag är vuxen nu. Det känns jobbigt att åka ner till sommarstället för jag känner nästan ingen där längre. Det är i sådana konstateranden som jag bara vill sätta mig på stranden och minnas. Leva om och uppleva på nytt.

Men vet ni vad felet på oss är ibland? Vi njuter för lite av nuet. Numera är vi för upptagna med att dokumentera allt vi gör, bilder måste tas och läggas upp på Facebook så att alla kan se hur "bra vi har det". Ofta är vi för upptagna med att planera morgondagen att vi aldrig hinner uppleva, observera de små små sakerna som ljudet av rasslande löv, vågorna som slår mot klipporna, eller fåglarna som sjunger i takt med att solen går ner. Vi är för upptagna med framtiden och för lite i nuet. Trots min ringa ålder börjar jag sammanfatta mitt liv, dela in det i epoker och konstaterar att jag njöt. Fan vad jag njöt!

Underskatta inte er ungdom. Den är snart förbi. Ta inte dagarna med lättja genom att göra saker som ni inte finner välbehaget i, och framför allt; var rädd om era nära! Vi gör gott i att ha respekt för tiden, att inse värdet i varje förlorad sekund. Vi blir äldre hela tiden. Så kom aldrig med ett så dumt påstående som "hoppas dagen går fort. Längtar till fredag". För känner du så är det nog dags att klippa sig och skaffa sig ett nytt jobb. Det finns inga dåliga dagar, det är vi som är dåliga på att förvalta dom!

Varje dag räknas. Glöm inte det...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade